search
Giriş



SORU SORABİLMEK İÇİN HERHANGİ BİR SORUYU PUANLAMANIZ GEREKMEKTEDİR. Sadece 101 puan ve üzeri kullanıcılar soru sorabilir.

0 oy
215 gösterim
Merhaba,

Fps ne demek acaba, insanlar sürekli fps oyunlar iyi, fps oyun oynayalım, fps oyunlarda çok kötüyüm gibi cümleler kuruyor. Ben bu fps ne demek bilmiyorum. Fps ne demek söyleyebilecek var mı ?
5.1k puan

1 cevap

0 oy
Merhaba,

Fps'in açılımı First Person Shooter'dır, türkçesi ise birinci şahıs nişancı anlamına gelmektedir. Burada bulunan first person yani birinci şahıs oyun kamerasına verilen isimdir. Oyunu oynarken karakter gözünden görüyorsanız, yani sadece kollarını silahı, veya ellerini görüyosanız bu birinci sahış yani first person anlamına gelir. Shooter ise nişancı anlamına gelmektedir. Genelde silahların kullanıldığı, savaş veya silah tabanlı oyunlarda oyuncular nişancılar olarak geçmektedir. First person shooter yani fps oyunları birinci görüş açısından nişancı oyunlarına denmektedir. Örneğin valorant, cs, call of duty warzone vb.
5.1k puan

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 10.7K gösterim
10.7K gösterim
Valorant oynarken bazen oyuncular entry'sin sen gir. Entry fragger alıyosun bi bok yapmıyosun, fragger köpek gibi şeyler söylüyorlar. Ne demek bu kelimelerin anlamları ?
10 Ekim 2020 Easfa 5.1k puan sordu
0 oy
1 cevap 2.6K gösterim
2.6K gösterim
Valorant yayınları izlerken vandal'ın fire rate'i arttı artık baya güçlü gibi bir cümle duydum. Ne anlamda kullanılıyor bu fire rate ?
8 Ekim 2020 Easfa 5.1k puan sordu
0 oy
1 cevap 11.2K gösterim
11.2K gösterim
Arkadaşlar Valorant'a yeni başladım insanlar sürekli ben long pickleyecem, ben hamam pickleyecem, ben mid picklerim diyorlar. Bu picklemek ne demek ?
23 Haziran 2020 Easfa 5.1k puan sordu
0 oy
1 cevap 225 gösterim
225 gösterim
Valorant'ta sur verme yani teslim olmanın kesinlikle olması gerektiğine inanıyorum. Bu sistem lol'de ve farklı oyunlarda farklı şartlarla bulunuyor fakat valorant'ta yok. Ne zaman gelir ? veya gelecek mi ? bilen var mı ?
23 Haziran 2020 Easfa 5.1k puan sordu
0 oy
1 cevap 114 gösterim
114 gösterim
Valorant'ta şu an bildiğiniz gibi dereceli sistemi daha gelmedi. Bu sistem ne zamana gelecek, tarih bilen veya hangi yama ile gelecek bilgisi olan var mı ?
23 Haziran 2020 Easfa 5.1k puan sordu